Office of Academic Resources
Chulalongkorn University
Chulalongkorn University

Home / Help

Titleแผนการตลาดเชิงกลยุทธ์ร้านกาแฟประเภทคาเฟ่ ระดับพรีเมียม: กรณีศึกษา “เดอะ คอฟฟี่ คลับ” / พิมพ์พจี ธัชธรรมกุล=Strategic Marketing plan for Premium Café: Case Study “The Coffee Club”
AuthorPimpachee Tuchtamakul
Imprint 2559
Descript ก-ฐ : 143 แผ่น, ตาราง

SUMMARY

แผนการตลาดเชิงกลยุทธ์ร้านกาแฟประเภทคาเฟ่แบรนด์ เดอะ คอฟฟี่ คลับ เป็นการเสนอแผนการตลาดในช่วงระยะเวลา 1 ปี ตั้งแต่วันที่ 1 มกราคม – 31 ธันวาคม พ.ศ. 2560 โดยวางขอบเขตการศึกษามุ่งเน้นที่ เดอะ คอฟฟี่ คลับ สาขาบ้านราชประสงค์เป็นสาขาต้นแบบ ทั้งนี้ มีวัตถุประสงค์หลัก คือการสร้างการรับรู้และความตระหนักในแบรนด์ของผู้บริโภคกลุ่ทเป้าหมาย เพื่อเพิ่มยอดขายและแย่งชิงส่วนแบ่งการตลาดจากสภาวะการแข่งขันที่รุนแรงในปัจจุบันจากการศึกษาและเก็บข้อมูลงานวิจัยเกี่ยวกับ “ทัศนคติและพฤติกรรมการเลือกใช้บริการร้านกาแฟระดับพรีเมียมของผู้บริโภคในกรุงเทพมหานครและปริมณฑล” พบว่าปัญหาของร้าน เดอะ คอฟฟี่ คลับ คือยังไม่เป็นที่รู้จักในกลุ่มผู้บริโภคมากนัก ทั้งนี้ เพราะจุดเด่นหรือตำแหน่งคุณค่าของแบรนด์ยังไม่ชัดเจนพอที่จะสื่อสาร และกลุ่มผู้บริโภคก็ยังไม่นิยมเลือกใช้บริการร้านเดอะ คอฟฟี่ คลับ
ดังนั้น แบรนด์ เดอะ คอฟฟี่ คลับ จึงต้องมีการเลือกใช้กลยุทธ์ที่เหมาะสม โดยควรใช้กลยุทธ์มุ่งเน้นกลุ่มเป้าหมายเฉพาะ เร่งการเติบโตของธุรกิจ และสร้างความแตกต่างเพื่อหาอัตลักษณ์ของแบรนด์ตนเอง นอกจากนี้ ยังต้องใช้กลยุทธ์ส่วนประสมทางการตลาด ทั้งในด้านผลิตภัณฑ์และบริการ ราคา ช่องทางการจัดจำหน่าย การสื่อสารการตลาดแบบบูรณาการ บุคลากร กระบวนการ และลักษณะทางกายภาพ โดยมีค่าใช้จ่ายกิจกรรมทางการตลาด 6,500,000 บาทโดยประมาณ และคาดว่าจะบรรลุเป้าหมายได้ในเวลา 1 ปี
Strategic Marketing Plan for premium café and restaurant “The Coffee Club” is designed to provide a one year guideline from 1st January – 31st December, 2017 for business direction. This strategic marketing plan has focused on The Coffee Clun Ban Rajprasong store. This also has an objective to build Brand Awareness and increase sales volume and market share in a high competitive situation. The results of research “Attitude and Behavior that affect the decision to visit coffee café and restaurants” reveals that sampling consumer has a low brand awareness over The Coffee Club. Brand Positioning is lack of identity and the sampling consumer does not visit The Coffee Club.
Consequently, the company has to find out and use proper strategies for The Coffee Club’s marketing plan in order to increase brand awareness, sales volume and market share. They should apply focus and grow strategy, differentiation strategy and brand equity strategy to solve the pain points and deliver the value of the brand to their customers. The Coffee Club should also use marketing mix strategies such as Product and Service, Pricing, Place, Integrated Marketing Communication, People, Process and Physical Evidence. The budget of this strategic marketing plan is 6,500,000 baht approximately. It is expected to meet the objectives within one year.


LOCATIONCALL#STATUS
Chula Business School Library : Special Project58820041LIB USE ONLY



Location



Office of Academic Resources, Chulalongkorn University, Phayathai Rd. Pathumwan Bangkok 10330 Thailand

Contact Us

Tel. 0-2218-2929,
0-2218-2927 (Library Service)
0-2218-2903 (Administrative Division)
Fax. 0-2215-3617, 0-2218-2907

Social Network

  line

facebook   instragram