Authorเปรมฤทัย สุกฤตานนท์
Titleการศึกษาความเป็นไปได้ในการเปิดร้านอาหาร Steak and Grills ที่จังหวัดมุกดาหาร / เปรมฤทัย สุกฤตานนท์
Imprint 2555
Descript ก-ฉ: 108 แผ่น, ตาราง

SUMMARY

ศึกษาความเป็นไปได้ในการลงทุนธุรกิจร้านอาหาร Steak and Grills ซึ่งเป็นอาหารตะวันตกในรูปแบบโฮมเมด ตั้งอยู่ในเขตอำเภอเมือง จังหวัดมุกดาหาร เพื่อศึกษาความเป็นไปได้ในการลงทุน เนื่องจากพฤติกรรมการบริโภคอาหารที่เปลี่ยนแปลงไป โดยผู้บริโภคหันมารับประทานอาหารนอกบ้านมากขึ้น โดยมีการศึกษาวิเคราะห์ด้านการตลาด การดำเนินงาน และการเงิน ดังนี้ การวิเคราะห์ด้านการตลาด จากการรวบรวมข้อมูลเบื้องต้นด้วยวิธีการใช้แบบสอบถามสามารถที่จะกำหนดกลุ่มลูกค้าเป้าหมายเป็น กลุ่มคนทำงานที่มีอายุ 25-40 ปี มีรายได้ตั้งแต่ 10,000 บาทขึ้นไป ที่อาศัยอยู่ในเขตอำเภอเมือง จังหวัดมุกดาหาร การวิเคราะห์ด้านการดำเนินงาน โดยเป็นร้านอาหารขนาดกลาง สามารถที่จะรองรับลูกค้าได้จำนวน 10-12 โต๊ะ (35-40 คน) และมีอัตราจ้างพนักงานจำนวน 10 ตำแหน่ง วัตถุดิบต่างๆ ที่มีการจัดซื้อทั้งอาหารสด วัตถุดิบแช่แข็ง อาหารแห้งและวัสดุอุปกรณ์อื่นๆ ต้องผ่านการรับรองมาตรฐาน เช่น GMP, GAP, HACCP และ อย. เป็นต้น การวิเคราะห์ด้านการเงิน โดยมีระยะเวลาโครงการ 5 ปี จะมีความคุ้มค่าในการลงทุน คือ ระยะเวลาคืนทุน (Payback Period) เท่ากับ 1 ปี 5.77 เดือน มูลค่าปัจจุบันสุทธิของกระแสเงินสด (NPV) ณ WACC 12.88% เท่ากับ 2,842,286 บาท และมีอัตราผลตอบแทนที่ได้รับจากการลงทุน (Internal Rate of Return) เท่ากับ 47%
The Objective of feasibility study of Steak and Grills Restaurant, a home-made western food, in Muang District, Mukdahan Province, was to study the possibility for investment in restaurant. Currently, most people change their dietary behavior. The changing behavior has shown that more people have breakfast, lunch or dinner in restaurant. The study analyzed on marketing, operations and financial aspect. The marketing survey collected the primary data from questionnaire to the prospective customers of Steak and Grills Restaurant have 25-40 year age group, people who earn up to 10,000 and residents in Muang District, Mukdahan Province. Base on the operation analysis, the result of the study had shown that Steak and Grills Restaurant is a medium size restaurant that has 10-12 tables (for 35-40 persons) and hires 10 employees. In Purchasing, fresh, frozen, dried and other materials must have certification as GMP, GAP, HACCP and FDA. The result of the financial analysis showed that the study demonstrated the feasibility of investment in Steak and Grills Restaurant in Muang District, Mukdahan Province, because the analysis of the data showed satisfactory results project will be terminated by 5 years after opening; Payback Period with in 1 year 5.77 months, Net Present Value (NPV) is 2,842,286 discount rate 12.88% and Internal Rate of Return (IRR) is 47%


SUBJECT

  1. ร้านอาหาร

LOCATIONCALL#STATUS
Chula Business School Library : Special Project53818340 LIB USE ONLY